Työhyvinvointipalvelut organisaatioille

 

Organisaation tärkein voimavara on sen jokapäiväistä työtä tekevät työntekijät.

Työntekijöiden hyvinvointiin panostaminen läpileikkaavasti ja pitkäjänteisesti voi maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin – tutkimusten mukaan työhyvinvoinnilla on positiivinen yhteys myös tulosmittareihin kuten tuottavuuteen, voittoon, asiakastyytyväisyyteen, työntekijöiden vähäisempään vaihtuvuuteen, sairauspoissaoloihin ja tapaturmiin.

 

Yksilön fyysinen ja psyykkinen terveys ja hyvinvointi ovat työkyvyn ja työhyvinvoinnin perusta.Työurien pidentyessä tarve terveyden ja työkyvyn edistämiseen ja ylläpitämiseen korostuu
Henkilöstöön kohdistuvien toimenpiteiden lisäksi työhyvinvointia tuetaan työympäristöön, työyhteisöön, työprosesseihin tai johtamiseen kohdistuvilla toimilla.

 

Tuotamme pienille ja suurille organisaatioille työhyvinvointia ja terveyttä edistävää Hoitopolku –palvelua.

Palvelussamme keskitytään nimenomaan edistämään työntekijän terveyttä ja hyvinvointia, ja tukemaan työntekijää hänen omaa hyvinvointiaan edistävissä muutoksissa. Huomioimme jokaisen työntekijän yksilöllisesti juuri siinä laajuudessa kuin työntekijä tarvitsee ja haluaa.

Palvelu aloitetaan terveydenhuollon asiantuntijan tekemällä kokonaisvaltaisella arviolla työntekijän tilanteesta. Arvion jälkeen suunnitellaan yhdessä työntekijän kanssa keinoja kuinka tilannetta voi kohentaa. Palvelussa asiantuntijat seuraavat taustalla työntekijän etenemistä tavoitteitaan kohti ja ovat säännöllisesti yhteydessä työntekijään. Työntekijällä on halutessaan käytettävissä erilaisia itsemonitorointilaitteita oman kehityksen seurannan tueksi.

Palvelussa tavoitellaan elintapoihin pitkäkestoisia muutoksia, joilla on vaikutusta niin päivittäiseen vireyteen kuin yleiseen terveyteen ja hyvinvointiin pitkällä tähtäimellä.


 

Työntekijäkokemuksia

” Lähtiessäni mukaan Hoitopolkuun, ajattelin että harrastin liian vähän liikuntaa, mutta motivaatiotakaan ei oikein ollut muutosten tekemiseen. Ensimmäiseksi tavoitteeksi otin ruokavalion muutokset ja ateriarytmin säännöllistämisen. Muutoksia olivat mm. kasvisten lisääminen, puuron syöminen aamuisin, veden juonnin lisääminen ja iltasyömisen vähentäminen. 

Kolmen kuukauden kohdalla olin onnistunut näissä tavoitteissa ja olin tyytyväinen itseeni. Olin alkanut myös syömään kalaa.

Lomaviikolla repsahdin ja syöminen oli mitä sattuu. Jatkoin loman jälkeen kuitenkin uudistetulla ruokavaliollani.

Puolen vuoden kohdalla pystyin jo sanomaan, että olin löytänyt uudet elämäntavat. Ennen söin vain yhden lämpimän aterian ja nyt syön kaksi. Paino oli pudonnut ja sisäelinrasvakin alkoi olla viitearvoissa. Viimeiseksi tavoitteekseni otin liikunnan lisäämisen.

Vuosi hankkeessa aloittamisen jälkeen uudet elämäntavat ovat muuttuneet pysyviksi. En kuitenkaan kiellä itseltäni mitään ruokia. Viimeisen puolen vuoden aikana aloitin kuntosaliharjoittelun ja sauvakävelyn. Olo on virkeämpi ja parempi. Jaksan myös töissä paremmin ja jalat eivät ole niin kipeät työpäivän jälkeen. Käyn sen pituisilla lenkeillä kun minäkin päivänä tuntuu hyvältä. Laitteet ovat olleet hyvänä tukena sekä painon pudotuksessa että liikunnan lisäyksessä. Myös niissä nähtävät tulokset ovat motivoineet jatkamaan.

Ymmärsin vuoden aikana sen, että muutoksiin on itse panostettava. Ulkopuolelta tulee apu ja vinkit toteutukseen.”

 

Kiinnostuitko organisaatiollesi räätälöidystä Hoitopolku -palvelusta?


Ota yhteyttä asiakaspalveluun yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse asiakaspalvelu@noweca.com. Räätälöimme mielellämme juuri sinun organisaatiollesi sopivan paketin.